Jääkiekko on koko perheen laji

Jääkiekko kuuluu kaikille

Jääkiekkoa voivat harrataa kaikenikäiset henkilöt ikään ja sukupuoleen katsomatta. Jääkiekko harrastuksena saattaa vaatia joskus paljon, mutta antaa takaisin runsaasti enemmän. Jääkiekko tuo käytännössä monia hyötyjä, esimerkiksi sosiaalisten kontaktien määrä kasvaa ja monipuolistuu sekä kehon lihasvoima kasvaa. Jääkiekko on siis oivallinen laji lapsille ja nuorille eikä sen pelaamiseen ole yläikärajaa.

Suurin osa jääkiekkoa pelaavista on lajin harrastajia, sillä maailmanlaajuisesti katsottuna vain pieni osa ihmisistä pelaa jääkiekkoa omana päätyönään. Laji tuo mukanaan hienoja elämyksiä myös kaikille televisiosta ja netistä lajia seuraaville sekä kentän laidalla oleville huoltojoukoille. Jääkiekon parissa sekä lapset että usein valmentajina ja parhaina tukijoina toimivat vanhemmat voivat solmia muiden vanhempien kanssa elämänmittaisia ystävyyssuhteita.

Jääkiekko on vauhdikas ja suosittu urheilulaji

Lyhyesti sanottuna, jääkiekko tekee ihmiselle niin hyvää, että ei perässä tahdo pysyä. Voidaan todeta, että lähes jokainen suomalainen on kuullut jääkiekosta Suomen suosituimpana ja jopa uutena kansallislajina. Huomio on varmasti oikea jopa tilastojen valossa. Jääkiekkoa pelaa säännöllisesti noin 195 000 aktiivista harrastajaa ja yli 66 000 lisenssin hankkinutta pelaajaa. Suomessa on noin 3 000 jääkiekkojoukkuetta, joten uusia joukkueita tuntuu syntyvän kuin sieniä sateella. Jääkiekko on myös suosittu vedonlyöntikohde esimerkiksi suomenkielisillä verkossa toimivilla nettikasinoilla, Kuka tahansa aikuinen henkilö voi lyödä vetoa oman suosikkijoukkueensa puolesta, eli Betsaa ja Katso kuka tällä kertaa voittaa. Unibet tarjoaa suun hymyyn nostavat kertoimet.

Harrastejääkiekkoilijan hieno terveysprofiili

Harrastejääkiekko on miellyttävä ja liikunnallisesti todella hyödyllinen laji. Harrastejääkiekon tuomia terveyshyötyjä ovat muun muassa sydänlihaksen vahvistuminen ja tehokas ravinteiden kuljetus sekä sen myötä hapenkin kuljetus. Matalalla intensiteetillä pelattava jääkiekko hoitaa ja tarvittaessa alentaa tehokkaasti myös verenpainetta. Säännöllinen jääkiekon pelaaminen tuo jopa kymmeniä hyötyjä, joista näkyvimpiä on lapsen ja nuoren sosiaalinen kehitys sekä iloinen, reipas mieli.

Kirsikkana kakun päällä, eli todella upeina terveyshyötyinä voidaan mainita vielä seuraavat: rasva palaa tehokkaasti lihassoluissa, kuulo- ja näköaisti terävöityvät ja tasapainoaisti paranee.

Miten jääkiekkoa pelataan?

Jääkiekossa on tarkoitus tehdä enemmän maaleja kuin vastaan tuleva joukkue tulee tekemään. Kaksi joukkuetta kuudella pelaajalla, viidellä kenttäpelaajalla ja yhdellä maalivahdilla voivat saada aikaan huikeita tuloksia. Miksi siis et sinäkin pelaisi huippukivaa jääkiekkoa?