Suomalainen jalkapallo rulettaa

Suomalainen jalkapallo on vahvassa nousussa ja kaiken takana taitaa olla paitsi vahvaa taisteluhenkeä pelaajiin puhaltanut valmentaja Markku Kanerva kuin myös ehkä tällä hetkellä maailman tunnetuin ja suosittu valioliigapelaaja Teemu Pukki. Tunnetuin ja suosituin -päätelmä tulee tietenkin siitä, että Teemu Pukki on jo pitkään pitänyt pientä Norwich-joukkuetta mukana Valioliigan peleissä. Norwich City FC on perustettu jo vuonna 1902, mutta vahvoja perinteitä omaava seura kohosi Englannin valioliigaan kaudeksi 2019 – 2020. Valioliigaan sarja nousi lähinnä Teemu Pukin 29 upean maalin ansiosta.

Suomalaisella jalkapallomaajoukkueella kokonaisuudessaan on nyt tärkeä asema kansainvälisessä jalkapallossa. Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa Suomen Palloliiton välittömässä alaisuudessa. Markku Kanervan valmentaman jalkapallomaajoukkueen tunnettu lempinimi on Huuhkajat.

Kansainvälisen jalkapalloliiton, eli FIFA:n jäsenenä Suomi on toiminut jo vuodesta 1908. Suomen Palloliiton kunniakas historia alkoi puolestaan seuran perustamisvuodesta 1907. Arvostettuun EM-kisojen lopputurnaukseen Suomi selviytyi 50 vuoden odotuksen jälkeen vuonna 2019 voitettuaan lilliputtimaana tunnetun Liechtensteinin. Huuhkajien päävalmentajana toimii joukkueen vahvaan nousuun luotsannut Markku Kanerva ja kapteenin viittaa pitää yllään puolustava keskikenttäpelaaja Tim Sparv.

Suomalaisen jalkapalloiluhistoriaa voi siis seurata em-kisoissa 2020 ja jalkapallon em kisa kertoimet varmasti ovat myös monen mielessä. Miten Huuhkajat onnistuvat ensimmäistä kertaa Euroopan suurmaiden kohtaamisissa kisapaikoilla?

Suomalaisen jalkapallon historia

Jalkapallon kotiottelut Suomi on aina pelannut Helsingin Olympiastadionilla vuodesta 1938 lähtien. Olympiastadionin remontin aikana 2016-2020 pelaaminen tapahtui kuitenkin Tampereen Stadionilla.

Suomalaisen jalkapallon tulevaisuus

Suomella on jo monta vuotta ollut paljon potentiaalia nousta maailman menestyneimpien jalkapallomaiden joukkoon. Tärkeintä on nyt saada tuo potentiaali esiin ja erittäin taitavat nuoret pelaajat pääsemään urallaan eteenpäin. Kunniakas ja lupaava Suomen urheiluhistoria on usein osoittanut, että suomalainen menee läpi vaikka harmaan kiven, niin jalkapallossakin. Menestystä siis toivotaan ja pelaajiin luotetaan.

Erilaiset valmennusmetodit

Mixu Paatelaisen valmennustapaa on sanottu liian jäykäksi ja kunnianhimoiseksi. Hans Backe on kuuluisa siitä, että hänen valmennustapansa oli niin kunnianhimoton, etteivät pelaajat halunneet noudattaa sitä. Lyhyesti voidaan siis sanoa, että siinä missä edeltäjät epäonnistuivat, niin Markku Kanerva onnistui. Kanerva on tehnyt pitkän ja hyvän työn valamalla pelaajiin tarvittavaa itseluottamusta ja uskoa joukkueen kykyihin selvitä voittajana minkälaisesta pelitilanteesta tahansa.

Huuhkajien valmentajalle suomalainen jalkapallo on sydämen asia. Markku Kanervalla on valmentaessaan lupaava pilke silmäkulmassa, luovuutta ja psykologista silmää, joten niillä mennään kohti voittoja, EM -kisoja ja hyvää jalkapallomaajoukkueen tulevaisuutta.